GRUPPELEDERUDDANNELSE

Nyt forløb starter d. 27. og 28. marts 2023

I 2022 åbner vi dørene for en ny uddannelse. Den henvender sig til dig, der arbejder med, eller gerne vil arbejde med, grupper og gruppetilbud for unge og voksne. Måske er du allerede i gang og efterspørger, som mange af vores kursister, et praksisnært forløb. Uddannelsen vil klæde dig på til at gennemføre gruppeforløb, og dermed kvalificere dine kompetencer og færdigheder som gruppefacilitator. Du vil få en grundig indføring i arbejdet med grupper, både metodisk og praktisk.

Uddannelsen er praksisfokuseret og lægger vægt på at udvikle dine personlige kompetencer. Vi arbejder med færdigheder til at kunne facilitere gruppeforløb, der kan bidrage til at mennesker udvikler sig, som fællesskab og individer, i deres levede liv. 

Du får viden om dynamikker og gruppeterapeutiske faktorer og samtidig en indføring og træning i at sætte dem i spil i gruppen. Du får træning i at have et blik ind i de gruppedynamikker, der findes i alle grupper. Og du får greb til at rette blikket mod dig selv, som en del af de dynamikker. Sidst men ikke mindst får du greb til at opdage, hvilke roller og positioner du skal træde ind i som gruppe facilitator.

Det teoretiske fundament for uddannelsen er Irvin D. Yaloms gruppeterapeutiske faktorer. Blandt andet vil vi fokusere på håb og altruisme, som elementer der kendetegner gruppeformatets særlige styrker.  Den systemisk-løsningsfokuseret metode introduceres i forhold til at rammesætte og facilitere de gruppeterapeutiske faktorer. Vi kombinerer dette med andre teoretiske retninger, der kan hjælpe dig til at forstå dynamikker og skærpe blikket på din egen rolle i gruppen.

Praksiskurset er oplevelses-og færdighedsorienteret. Derfor bliver du som kursist, særligt i de 5 workshops, anset som en del af en gruppe, der skal ledes. Ud fra dette perspektiv afprøver vi metoder, og laver rollespil omkring gruppefacilitering. Du får afprøvet dig selv i gruppefacilitator rollen, afprøvet strukturerede øvelser, og får mulighed for at diskutere og reflektere over deres brug i din praksis.

Uddannelsen finder sted i vores lokaler i Reventlowsgade 18 st.tv, 1651 Kbh V 

Det vil være et lille, eksklusivt hold med maksimum 10 deltagere.  

Uddannelsen strækker sig over 5 hele undervisningsdage og 5 eftermiddagsworkshops.  

Ud over deltagelse på dagene skal du regne med at sætte lidt tid af til at læse relevant materiale mellem undervisningsdagene. 

Pris  pr. deltager 16.000 kr eks. moms.

Du må forvente mindre udgifter til litteratur. 

2022 Uddannelsesforløb:

Undervisningsdage:

4. -5. april , 9.-10. maj, 

22. august (hele dage: 9-15.30) 

Workshops: 16/6,15/9, 27/10,17/11, 7/12 (eftermiddage 15-18.00)

2023 Uddannelsesforløb:

  • Undervisningsdage:
  • 27/3 og 28/3 9-15.30
  • 8/4 og 9/4 9- 15.30
  • Workshops: 8/6, 24/8, 14/9, 26/10 16/11 (eftermiddage kl. 15-18.00)

Hvis du er interesseret i, eller har spørgsmål til, uddannelsen, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Du kan kontakte os på hjemmesiden i kontaktformularen.

Kurset udbydes af Løft.nu i samarbejde med Thomas Thyrring, Michael Illo Rasmussen

Eller du kan skrive til os på astridkring@me.com eller ringe på mobil 40980483

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.